Wat is payrolling?

Payroll: betekenis

Payroll houdt in dat SalarisCentrum Nederland uw personeel op papier in dienst neemt. Hierdoor nemen wij het juridisch werkgeverschap van u over met daarbij alle administratieve rompslomp en bijbehorende risico´s. Dat betekent dat u geen omkijken meer heeft naar ziekte, arbeidsongeschiktheid en ontslag. Ook is het mogelijk om via payroll uw medewerkers 5,5 jaar flexibel in te zetten, in plaats van 2 jaar. Daarnaast verzorgen wij de contracten, loonbetalingen, werkgeversafdrachten en andere fiscale zaken.

Wat moet ik zelf blijven doen?

Als opdrachtgever blijft u bepaalde kernzaken zelf bepalen, zoals de werving en selectie van uw personeel. U weet zelf als geen ander wie het beste past bij uw bedrijf. Omdat wij hiervoor dan ook geen fee hoeven te berekenen bent u een stuk goedkoper uit dan met een uitzendkracht. Verder bepaalt u de hoogte van het salaris van de medewerkers, voert u de functioneringsgesprekken en blijft u betrokken bij andere zaken binnen het bedrijf die voor de medewerkers van belang zijn.

Wat betekent dit voor mijn medewerkers?

Op de werkvloer verandert er voor uw medewerkers weinig. Zij blijven in opdracht van u de werkzaamheden uitvoeren. Het salaris is afkomstig van SalarisCentrum Nederland en voor vragen over vakantiegeld, ziekte of andere zaken staat onze helpdesk volledig tot hun beschikking. Zij kunnen dus met alles omtrent het salaris bij ons terecht. Wel zo prettig om te weten dat dit goed geregeld is.

Payroll: de voordelen op een rij

Met payroll heeft u als werkgever wel de lusten, maar niet de lasten. Wél de medewerkers die u nodig heeft, maar niet de financiële en administratieve rompslomp die het werkgeverschap met zich meebrengt. Bovendien wordt uw personele organisatie een stuk flexibeler en krijgt u een beter inzicht in uw personeelskosten. De voordelen van payroll op een rij:

 

  • We nemen het juridisch en fiscale werkgeverschap over;
  • We betalen het salaris uit en dragen de sociale premies en het pensioen af;
  • Inclusief het uitkeren van vrije dagen en vakantiegeld;
  • Kostenbesparing op uw tijdelijke personeel;
  • Tot 5,5 jaar flexibel inzetbaar;
  • Een arbeidscontract volgens NBBU-cao;
  • We verzorgen loonspecificaties en loonbegeleiding;
  • Geen omkijken naar ziekterisico en ziektebegeleiding.

 

Voor wie is payroll interessant?

Payroll is interessant voor iedere organisatie vanaf één tot honderden medewerkers, vanwege de verhoogde flexibiliteit, het gemak en het afdekken van de risico’s. Doordat u vooraf op de hoogte bent van de tarieven is het mogelijk om efficiënt in te kopen, of het nou een kortlopend of langdurig project betreft.

Voor het antwoord op meer veel gestelde vragen kunt u hier terecht.

Onderstaand filmpje legt nog eens duidelijk uit wat payroll is.